FAALİYETLERİMİZ

2011 - 2017 DÖNEMİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLERİMİZ

Temmuz 2017: Türk Kahvesi Derneği Başkan Yardımcısı Sn . Osman Serim 27.07.2017 tarihin de gerçekleşen ‘’ Geçmişten Günümüze Türk Kahvesi’’ konulu etkinlikte Derneğimizi temsilen konuşmacı olarak yer almış ve Polonya kamuoyun da güçlü bir şekilde duyurulmasını sağlamıştır.
Mayıs 2017 : Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği organizasyonuyla gerçekleştirilen Arama Toplantısıyla Türk kahvesi için ilk kez bir standart çalışması yapıldı.
Ekim 2016 : Tarihleri arasında Kristal Elma günlerinde( Unig / Maslak 2 gün ) ‘’ Kahvenin Yolculuğu ‘’ konuşması dernek adına Sn. Osman Serim  tarafından gerçekleştirildi.
Ekim 2016 : Küçükçiftlik Parkta düzenlenen Coffee Fest’ de eserlerimiz ile yer aldık.
Mayıs 2016 : Yunus Emre Enstitüsü tarafından 21 Mayıs 2016 tarihinde organize edilen Türk Kahvesi Hikayesi Kültürel etkinliğine Derneğimizi Temsilen konuşmacı olarak Sn. Osman Serim yer almıştır.
Mayıs 2016 : Dünyanın birçok yerinden  insanın ortak platform da bulunduğu Viyana Birleşmiş Milletler Binasın’ da yaklaşık 1000 kişiye Türk Kahvesi İkramı ve Tanıtımı Yapıldı.
Mayıs 2016 : Pera Müzesi ev sahipliğinde Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği işbirliğiyle Şubat – Mayıs 2016 ayları arasında Kahve Sohbetleri başlıklı dört konuşmadan oluşan bir etkinlik serisi oluşturuldu.
Şubat 2015: Alem Dergisinin ev sahipliğinde, sponsorlarımızdan Selamlique’ın destekleri ile Emma Shapplin’in sahne aldığı “Bir Kış Masalı” temalı gala gecemiz İstanbul Four Seasons - Sultanahmet adresinde gerçekleştirildi.
Şubat 2015: Ersu Pekin küratörlüğün’ de hazırlanan “Bir taşım keyif: Türk kahvesinin 500 yıllık öyküsü” sergimiz Topkapı Sarayı Müzesi – Has Ahırlar bölümünde üç ay boyunca yaklaşık 450 adet eserimiz sergilenmiş olup Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Ömer Çelik tarafından açılış gerçekleşmiştir.
Ocak 2015: Topkapı Sarayı Sergimiz vesilesi ile basımı planlanan Sergi Kitabımız konusunda Derneğimiz iktisadi işletmesinin Yayıncılık Sertifikası temin edildi.
Aralık 2014: Derneğimizin UNESCO nezdinde, “Türk kahvesi kültürü ve geleneği” konusunda danışma mercii olarak akredite edilmesi amacı ile derneğimizce hazırlanarak 2015 yılı sonunda düzenlenecek 10. Komite toplantısında değerlendirmeye sunulacak olan başvuru dosyası UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığına iletildi.
Ekim 2014: Dedeman Otel – Konya adresinde gerçekleştirilen, tarafımızca yürütülen Türk mutfağı ve kültürüne yönelik çalışmalarımız, Sivil Toplum Kuruluşları kategorisinde “Ateşbaz-Veli Mutfak Kültürü Ödülleri’’ ödülüne aday gösterildi.
Ekim 2014: tarihinde Roma’daki Türk Büyükelçiliğinde misafirlere Türk kahvesi konusunda görsel bir sunum gerçekleştirilmiştir.
Temmuz 2014: Tayvan’ın ikinci büyük şehri olan Kaoshiong’da bulunan Bilim ve Teknoloji Müzesi’nde gerçekleştirilen açılış etkinliğinde, Türk kahvesinin geniş kitlelere tanıtımı ve geçmişten günümüze tarihçesinin vurgulandığı görsel bir sunum gerçekleştirilmiş olup, bu sunumun ardından ziyaretçilere Türk kahvesi ikramında bulunuldu.
Nisan 2014: Türkiye’nin tanıtımı amacı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan, “Turkey: Home of Turkish Coffee” başlıklı belgeselin çekimleri Derneğimizin katkıları ile tarihi yarım adada yer alan mekânlarda gerçekleştirildi.
Nisan 2014:

Mutfak Dostları Derneği’nin işbirliği ile “Türk Mutfağının Yapıtaşları” etkinlikleri çerçevesinde, “40Yıllık Hatır” ın Muhteşem Dönüşü – Türk Kahvesi” başlıklı seminer yoğun bir katılımcı kitlesi ile Mutfak Sanatları Akademisi’nde gerçekleştirildi.

Mayıs 2013: 9-12 mayıs 2013 tarihlerinde yapılan Arçelik Gastro İstanbul Yemek Festivalinde derneğimiz "Dünya Oyuncusu Olarak Türk Kahvesi" adlı paneli gerçekleştirdi.
Nisan 2013: 18-21 nisan 2013 tarihlerinde derneğimiz All Arts İstanbul fuarında Türk Kahvesi barı ve yayınlarımızın bulunduğu kitap standıyla yer aldı.
Mart 2013: 12-15 Mart tarihlerinde Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen Mıpım 2013 fuarında Metropol İstanbul projesinin desteği ile Türk kahvesini uluslararası alanda tanıtma fırsatı bulduk.
Şubat 2013: M.Sabri Koz ve Kemalettin Kuzucu tarafından hazırlanan İngilizce kitabımız "Turkish Coffee" Yapı Kredi Yayınları tarafından satışa sunulmuştur.
Ocak 2013: 14 Ocak 2013 tarihinde Sait Halim Paşa Yalısı’nda “Türk Kahvesi ve Osmanlı Mutfağı” temalı davetimiz.
Aralık 2012: Alem Dergisi'nin 3. daveti Viatrans'ın katkılarıyla Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği yararına Yıldız Sarayı'nda düzenlendi.
Şubat 2012: Açılışı Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay tarafından gerçekleştirilen Türk ve İslam Eserleri Müzesi bünyesinde yer alan Türkiye'nin ilk kahve atölyesi.
Ocak 2012: "Türk Kahvesi İçiyorum, Kahveme Sahip Çıkıyorum" Kampanyası kapsamında Adile Sultan Sarayında gerçekleştirilen gala yemeği,
Ocak 2012: Yapı Kredi Kültür Sanat tarafından yayınlanan görsel ağırlıklı prestij eserimiz "Kahve, Kırk Yıllık Hatırın Kitabı" raflardaki yerini almıştır.
Ekim 2011: "Türk Kahvesi Kitabı" Prof.Dr.Emine Gürsoy Naskali editörlüğünde Kitabevi Yayınları etiketi ile yayınlanan kitabımız Dünya Gazetesi tarafından Yılın En İyi Gastronomi Kitabı ödülüne layık görülmüştür.
Mayıs 2011: Mutfak Dostları Derneği ile Sahan Restoranda gerçekleştirilen "Bahar Kebapları, Gaziantep Yemekleri ve Yalancı Kahveler" temalı akşam yemeği,
Mayıs 2011: "Türk Kahvesi Semineri" – Mutfak Sanatları Akademisi İstanbul,
Ocak 2011: "Kahvenin Yolculuğu" Temalı Gala Yemeği - Pera Palas Hotel İstanbul,